Perşembe, Aralık 18, 2008

Nissan Paris Motor Show'da

22 Eylül, 2008 (Rolle, İsviçre)- Nissan 2008 Paris Motor Show’ da sıradışı bir konsept olan Nuvu ve küçük sınıfta iddialı bir model olmaya aday Pixo’ yu tanıtıyor.


NUVU


Nissan’ ın şehiriçi kullanımda geleceğe dair bakış açısını yansıtan 3 metre uzunluğundaki NUVU konsepti 2+1 kişilik oturma kapasitesine sahip.Elektrikli bir araç olan NUVU, çevik ve kolay yapısıyla park etmeyi çok kolay kılıyor.


NUVU, Nissan’ ın elektrikli araçlar konusundaki teknolojisini yansıtan bir tekniğe sahip. 2009 Tokyo Motor Show’ da tanıtılıp, 2010 yılında Japonya ve Amerika’ da satışa sunulacak olan EV’ nin bir habercisi.NUVU sahip olduğu cam tavanındaki ince yaprak tipi solar paneli ile aracın ana pil ünitesine enerji aktarımını sağlıyor. NUVU doğal ve sahip olduğu geri dönüşümlü malzeme yapısı ile çevreci anlayışın bir ürünü olduğunu kanıtlıyor.NUVU, dış yapısıyla kompakt, iç yapısıyla geniş bir hacme sahip. Sıradışı bir tasarım anlayışının ürünü olan araç, sadece 3 metre uzunluğunda ve 1980mm’ lik bir dingil mesafesi üzerine yerleştirilmiş.1700 mm yükseklik ve 1550 mm genişliği ile geniş ve havadar bir iç kabin sunuyor.Bu hacim NUVU’ yu şehir içi kullanımlarda kullanıcı lehine olan geniş bir iç alan sunuyor. NUVU sabit 2 adet koltuğa ve istenildiğinde katlanabilir 1 adet koltuğa sahip.Nissan Motor Co., Ltd.’ nin Ar-Ge Planlama Departmanı, Ürün Strateji ve Ürün Planlama Bölümü Genel Müdürü Francois Bancon; “NUVU konsept olmasına rağmen tamamen güvenilir bir araç. NUVU, pratik kullanımı ile kolay bir otomobil. Boyutları itibarı ile eğlenceli bir yapıya sahip, geleceğe bakılıdığında sıradışı ve ileriye dönük bir tasarımı var.” diyor.


PIXO


PIXO, şehir içi hayatına yakın bir gelecekte düşük emisyon değerleri, düşük yakıt tüketimi ve uygun fiyat anlayışı ile girmeye hazırlanıyor.PIXO, 5 kapılı ve 4 koltuklu iç yapısı ile rahat bir oturma alanı sunarken, boyutlarına gore başarılı bir bagaj hacmi sunuyor. Hafif yapılı, yüksek randıman sağlıyan 3 silindirli 1,0 litre hacmindeki motoru küçük şehir otomobilleri içerisinde başarılı değerler vaad ediyor.3565 mm uzulnuğa sahip olan araç, 1470 mm yüksekliğe ve 1600 mm genişliğe sahip. Dingil mesafesi ise 2360 mm.Hindistan’ ın Delhi şehrinde Suzuki Motor Co. işbirliği ile üretimi gerçekleştirilecek olan PIXO, 4 koltuklu A segmenti sınıfındaki araçlarla rekabet edecek ve şehir içi kullanımında ideal bir tercih olacak.PIXO, Bu sınıfta az rastlanan 4 ileri otomatik vitesli versiyon ile de desteklenecek.

1 yorum: