Pazartesi, Şubat 09, 2009

2009 Model Yeni Nissan Note

2009 model yılında satışa çıkacak olan makyajlı Nissan Note’nin resmi fotoğrafları yayınlandı.
Ekim ayında yapılacak Paris Otomobil Fuarı’nda tanıtılacak olan makyajlı Note’deki yenilikler daha çok dış tasarımındaki değişikliklerden ibaret. Nissan rakibi konumundaki Honda Jazz’ı hedef alan tasarım yeniliklerine gitmiş.
Tamamen yenilenen ön ızgara, tampon ve farlar ön yüzdeki değişiklikler olurken arka tarafta mini MPV’nin 'Bumerang' tasarımlı farlarının daha da koyulaştırıldığını görüyoruz. Gövde rengi seçenekleri arasına eklenen mat yeşil ve iki farklı tasarımlı alaşım jantlar da aracın dış tarafındaki değişikler arasında yer buluyor. Note’nin iç tasarımında ise okunaklığı ve görünürlüğü arttırılan gösterge paneli ve yeni merkezi gösterge paneli dikkat çekiyor. Üstelik makyajlı Note’de Nissan’ın tamamen yeni uydu bağlantılı navigasyon sistemi, ses sistemi ve iletişim sistemi de bulunuyor. Orta konsola yerleştirilen dokunmatik ekranlı teknolojiye sahip navigasyon sistemi tam dokuz dilde görev yapıyor.
Aux ve USB girişi ile Bluetooth özelliğine sahip müzik sistemi de Note’de bulunan teknolojik yenilikler arasında yer alıyor. Note’nin yürüyen aksamında da bazı geliştirmeler yapılmış. Aracın süspansiyonları konforu arttıracak şekilde elden geçirilirken motor seçenekleri arasına da 1.5-litre dCi de eklenmiş. 119g/km civarında CO2 salınımı gerçekleştiren bu motorun dizel partikül filtreli versiyonu ise bu yılın başlarında Note’de görev yapmaya başlayacak.
İlave fotoğraflar ve ojinal haber metni: http://www.netcarshow.com/nissan/2009-note/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder