Pazar, Mayıs 23, 2010

Nissan Leaf - Elektrikli Otomobil



Nissan, Leaf elektrikli aracı için ABD’den yıl sonuna kadar 25.000 adet sipariş almayı beklediğini ve yeşil otomobilden kar elde edeceğini söyledi. Avrupa’da siparişlerin Haziran ayında, teslimatların da yıl sonundan önce başlaması planlanıyor.
Nissan’ın Kuzey Amerika ürün planlama ve strateji müdürü Mark Parry bir endüstri konferansında Reuters’e Nissan’ın ABD’de Aralık ayında satışa sunulacak hatchback modeli için bu ay ön sipariş almaya başladığını ve şu ana dek 8.000 sipariş aldığını söyledi. Perry, “Otomobili satışa sunmak için çift mesai çalışıyoruz, Aralık ayına kadar 25.000 sipariş almış olacağız” dedi. Leaf Avrupa’da ilk olarak İngiltere, İrlanda, Danimarka, İspanya, Portekiz ve Monako’da satışa sunulacak.

Tam şarjla yaklaşık 160 km menzil sağlayacak şekilde tasarlanan beş kişilik otomobil vergi kredisi ve diğer teşvikler hariç 32.780 dolar fiyata sahip olacak. Perry, “Duyurduğumuz fiyatla kâr edebiliyoruz. Otomobilin kitlesel olarak benimsenmesi amacıyla makul bir fiyat belirledik” dedi. Nissan rakibi Toyota’nın, dünyanın en popüler benzinli-elektrikli hibrit otomobili Prius ile arayı kapatmak için, Leaf elektrikli otomobiline güveniyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder