Perşembe, Temmuz 19, 2012

...ve karşınızda Nissan Note 2013!

Bu yılın başında, Cenevre Fuarı’nda görücüye çıkan yeni konsept Nissan modeli INVITATION, beklendiği gibi Yeni Note'a da ilham vermiş gibi görünüyor. Teknolojik yenilikçiliğin altını çizdiği bu dinamik yeni konsept Nissan’ın B-segmentindeki yeni nesil ürününü karakterize ediyordu.

2012 INVITATION konsept
Note 2013

Japonya'da 2004 yılında satışa sunulan Note'un Avrupa'ya gelişi 2006 yılında gerçekleşmişti. Ufak boyutlarıyla şehir içi kullanımı kolaylaştıran bu model, tasarımı ve karakteristik özellikleriyle kullanıcısına üst seviye kullanışlılık vaat ediyor.
Nissan, bu çok sevilen modelinin tamamıyla yenilenmiş 2013 modelinin Dünya prömiyerini 16 Temmuz akşamı Yokohama, Japonya'da gerçekleştirdi.
Nissan Baş Tasarımcı'sı (CCO) Shiro Nakamura


Ön kısmına bakıldığında Murano ile birlikte Nissan’ın diğer büyük modellerinde de kullanılmaya başlanan far ve panjur tasarımı dikkat çekerken yan kısımda bulunan dalgalı yapı Opel Meriva’yı andırıyor. Arkadan bakıldığında da Honda Jazz esintileri yaşatan araç orantılı bir yapıya sahip. İç mekanı dışarıdan daha sade olan Note’un geniş plastik yüzeyleri ortamı boğar gibi olsa da açık renkli döşemeler ve geniş cam alanları ferahlık sağlıyor. Mavi ve beyaz aydınlatmalara sahip olan gösterge tablosunda büyük bir dijital ekran yer alırken orta konsolda dairesel kumandalı otomatik klima ve navigasyon sistemi dikkat çekiyor. Gösterge tablosu, kapı kolları ve klima kontrollerinin haricinde Micra ile paylaşılan bir diğer üniteyse motorlar. 3 silindir ve 1.2 litre hacimli motorun atmosferik beslemeli versiyonu 80 beygir güç, 108 Nm tork üretebilirken turbo beslemeyle donatılan versiyon 98 beygir güç, 142 Nm tork üretebiliyor. Her iki motor versiyonunda da manuel ve sürekli değişken oranlı otomatik şanzıman (CVT) seçenekleri sunulacak.




Yapılan makyaj operasyonuyla daha dinamik ve daha modern bir görünüme kavuşan Note'a yapılan değişimler sadece dış görünümle alakalı değil. Eskisinden çok daha dikkat çekici bir dış tasarım sunan otomobilin kaputu altında da yenilikler bulunuyor. Yepyeni bir 3 silindirli motora ya da süper şarj teknolojisine sahip direkt enjeksiyonlu 1.2 l bir üniteye sahip olması planlanan model bu motorlarla yakıt tüketimini en aşağı seviyeye indirmeyi hedeflediği söylenebilir. Bu motorlarla birlikte Note, litre başına 25.2 kilometre menzil sunacak. Verimli motorlara eşlik edecek olan start-stop sistemi yakıt tüketimine olumlu etki edecek bir başka faktör.


Eylül ayında Japonya’da satışa sunulması planlanan yeni Nissan Note 2013 yılının ilk aylarında ise Avrupa yollarına çıkacak.
B segmentinde (küçük sınıf) yer alan bir otomobil olan Note eski jenerasyonunda da olduğu gibi hatchback gövdeye sahip.
Nissan markasının tıpkı yeni Micra gibi “global model” olarak konumlandıracağı yeni Note 2013’ün; aerodinamik tasarımı, hafif platformu ve çevreci motorları sayesinde düşük yakıt tüketimi ve karbondioksit salımına sahip olduğu belirtiliyor.

Farklı pazarlarda değişik model ve isimlerle satış yapma satratejisinin devamı niteliğinde, Nissan artık Note modelini global bir satış yıldızı yapmak isteyecek. Buna bir örnek olarak, Amerika'daki Versa modeli gösterilebilir. Segmentinde açık ara birinci olan bu aracın, hatchback versiyonu olarak pozisyonlandırılmış bir Note, kimseyi şaşırtmasın. "Almera'ya ne olacak" derseniz ,bekleyelim ve görelim..


Yeni Note hakkında yorumlarınızı bekliyoruz...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder